Těsto:
200 g špaldové celozrnné mouky
200 g celozrnné bílé mouky
3 zarovnané lžičky prášku do pečiva
125 ml mléka
Směs na smíchání:
125 g másla
200 g medu
3 vejce
125 g nízkotučného tvarohu
kůra z 1/2 citronu
100 g rozinek
50 g lískových ořechů
Dále:
máslo na vymazání formy
Nejprve vytvořte směs: máslo s medem a vejci smíchejte dohromady tak, až vznikne pěna. Do ní přidejte nízkotučný tvaroh, citronovou kůru, rozinky a nastrouhané lískové ořechy.V druhé větší míse promíchejte mouky s práškem do pečiva. Přidejte mléko a vytvořte hladké těsto, do kterého postupně vmíchejte dříve již připravenou směs. Vše dobře promíchejte a vlijte do máslem vymazané hranaté formy.Pečte při 175 °C asi 50 minut, nechte vychladnout a nakrájejte na řezy.
Med všichni známe jako lahodnou, lehce stravitelnou, a energeticky hodnotnou potravinu, která obsahuje mnoho cenných výživných látek. Konzumuje se většinou bez úprav s pečivem, nebo jako přídavek do čaje, ovocných šťáv, jogurtu či mléka. Také pekaři a cukráři jej rádi využívají i při přípravě svých pochoutek.
Autor: Jihotyrolska_kucharka | |
Datum vložení: 23.01.2023 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz