Těsto:
500 g hladké mouky
250 g margarínu
1 prášek do pečiva
4 vejce
200 g cukru
1 vanilkový cukr
mléko k potírání
Náplň:
10-12 jablek
cukr
vanilkový cukr
rozinky
rum (podle chuti)
Mouku promícháme s pečicím práškem a prosejeme. Přidáme vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvoříme dokonale hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočívat.Připravíme náplň - oloupeme jablka, nařežeme je na malé kousky a smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Můžeme přidat i kapku rumu pro lepší vůni.Těsto rozdělíme na dvě půlky a vyválíme do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplníme a opatrně srolujeme.Štrúdly potřeme studeným mlékem a vložíme péct na 180 °C do horkovzdušné trouby asi 45 minut.Ještě teplý štrúdl pocukrujeme a můžeme servírovat třeba s vanilkovým přelivem.
Autor: Jihotyrolska_kucharka | |
Datum vložení: 23.01.2023 14:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz