Těsto:
200 ml mléka
42 g čerstvého droždí
460 g hladké mouky
80 g cukru moučka
60 g másla
1 vejce
1 špetka soli
Náplň:
1 sáček čokoládového pudinku (prémiový)
4 lžíce holandského kakaa
300 ml mléka
150 g cukru krupice
150 g másla
Na potření:
1 lžíce rumu
rozpuštěné máslo
Plech vyložíme pečicím papírem. Nejprve připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Uvaříme za stálého míchání pudink.Odstavíme a důkladně vmícháme metličkou změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout. Po vychladnutí vyšleháme ručním šlehačem.Na přípravu těsta do mísy odvážíme cukr, zalijeme vlažným mlékem a nastrouháme droždí. Promícháme, přidáme mouku, vejce, špetku soli a změklé máslo. Rukou dobře vypracujeme nelepivé těsto, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci. Zapneme troubu na 180 °C.Hotové těsto přendáme bez kynutí na lehce moukou poprášený vál a rozdělíme na 4 díly.Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně, necháme asi 1cm volný okraj a smotáme úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje.Každé dva prameny obtočíme navzájem. Oba zapletence přemístíme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě, (snížíme na 175 °C) cca 40 minut.Dozlatova upečené pudingoše vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem se lžící rumu a necháme vychladnout. Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Recept mi poslala kamarádka, trochu jsem ho upravila . Moučník všem moc chutnal.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 31.01.2023 09:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz