3 vejce
150 g cukru krupice
100 ml mléka
100 ml rozpuštěného másla
1 špetka soli
200 g hladké mouky
olej na potření plotýnek (pokud je třeba)
Vejce s cukrem šleháme v misce ručním šlehačem. Přidáme mléko, vychladlé ale tekuté máslo, špetku soli a mouku, Ušleháme hladké těsto bez hrudek. Zapneme a necháme rozehřát toastovač.Naléváme malou naběračkou těsto na rozehřátou plotýnku, uzavřeme a opečeme (dle návodu k přístroji). Můžeme lehce potřít plotýnku olejem. Opečenou placičku vyndáme pomocí obracečky na palačinky a ručně volně smotáme trubičku.Odkládáme na tácek nebo talíř a vychladlé plníme krémem, šlehačkou nebo náplní podle chuti.Jelikož pečeme jen po jedné straně a každá trvá cca 5-6 minut, uděláme trubičky předem a plníme až před podáváním pomocí cukrářského sáčku.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 04.02.2023 08:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz