200 g smetany na šlehání
100 g čokolády na vaření
40 g čekankového sirupu (můžete použít také cukr)
250 g tvarohu
V hrnci si zahřejte smetanu. Jakmile přijde k varu, hrnec odstavte a vsypte do smetany nalámanou
čokoládu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Poté přidejte vaničku tvarohu,
oslaďte čekankovým sirupem a celou směs promíchejte.Hmotu rozdělte do skleniček podle počtu porcí a nechte alespoň 4 hodiny v lednici odpočinout.
Zchlazením čokoláda opět ztuhne a zpevní tak i celou směs.Termix podávejte vychlazený a případně doplněný například nastrouhanou čokoládou nebo
oblíbeným ovocem. Jen doporučujeme zvolit kyselejší druh.
Tvaroh může být klidně odtučněný, vzhledem k tomu, že dost tuku je již ve smetaně.
Autor: Zdrava5 | |
Datum vložení: 09.03.2023 13:33 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz