Piškot:
5 vajec
5 lžic cukru krupice
5 lžic polohrubé mouky
1 špetka soli
Náplň:
300 g mražené směsi ovoce (jahody, višně, borůvky)
200 ml vody
2-3 lžíce cukru (podle chuti)
2 lžičky Solamylu
1 lžíce vody
Krém:
250 g plnotučného tvarohu z vaničky
200 g zakysané smetany 30%
200 g smetany ke šlehání
1-2 lžíce cukru moučky (podle chuti)
1 želatinový ztužovač za studena
Poleva:
1 sáček dortového červeného želé
3 lžíce višňového sirupu (dolít studenou vodou do 250 ml)
Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23 x 32 cm vyložíme pečicím papírem.Na korpus rozdělíme vejce na bílky a žloutky.
Ve šlehací míse nejprve ušleháme bílky se solí, jakmile začnou houstnout, přidáme cukr a vyšleháme dotuha.Do hustého sněhu postupně zašleháme žloutky, šleháme, až na hmotě zůstává znatelná rýha po metličce.Poté zlehka ručně vmícháme prosátou mouku.Přendáme do plechu a upečeme dozlatova (5 minut na 180 °C, snížíme na 170 °C a dopečeme cca 10 minut).
Vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.Zatím dáme do rendlíku směs ovoce, přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu, povaříme minutu a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Necháme vychladnout, navrstvíme na korpus a dáme do lednice.Na krém nejprve ušleháme hustou šlehačku.Smícháme tvaroh, zakysanku, cukr a poté postupujeme podle návodu na obalu ztužovače. Ušlehaný krém navrstvíme na ovocnou směs a dáme vychladit nejméně na 3 hodiny nebo přes noc.Podle uvedených surovin a návodu na obalu uděláme želé a mírně zchladlým polijeme pomocí lžíce vychlazený krém na korpusu s ovocem. Pracujeme rychle, želé na vychlazeném krému také rychle ztuhne.Nakrájíme řezy a podáváme.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 12.03.2023 08:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz