Těsto:
280 g hladké mouky
190 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
30 g kakaa
5 g instantní kávy
2 vejce
250 ml vlažného mléka
125 ml oleje
Krém:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
150 g másla
5-7 g čerstvě jemně mleté kávy
Dále:
30 ml rumu na pokropení korpusu
Poleva:
100 g hořké čokolády - 85%
15-20 g másla
100 g zakysané smetany - 30%
Nejprve uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a pudinkových prášků.
Na povrch přitiskneme fólii a necháme zcela vychladnout.Zatím, co pudink chladne, zapneme troubu na 180 °C, hluboký plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení, lehce potřeme olejem.Do mísy prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva, přidáme cukry, kávu a vše promícháme. Přilijeme mléko s rozkvedlanými vejci a olej a důkladně promícháme,Těsto vlijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme cca 5 minut.
Poté snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších 15-20 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout.Zchladlý pudink ručním šlehačem prošleháme a postupně do něho zašleháme máslo pokojové teploty, přidáme jemně umletou kávu a ještě prošleháme.Na vychladlý korpus, pokapaný rumem, navrstvíme krém a povrch uhladíme.
Dáme do chladu ztuhnout.Rozpustíme čokoládu s máslem, dobře promícháme a vmícháme zakysanou smetanu.Získanou polevou potřeme ztuhlý krém na korpusu. Můžeme dozdobit zubatou kartou nebo jen vidličkou.Necháme vychladit a nakrájíme řezy nebo kostky.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 19.03.2023 08:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz