Korpus:
3 vejce
250 g moučkového cukru
400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
125 ml oleje
400 g mraženého špenátového protlaku
Krém:
200 g smetany ke šlehání 33%
400 g zakysané smetany 30%
2 vanilkové cukry
Zapneme troubu na 170-180 ° C a formu na koláč vyložíme pečicím papírem.Na koláč nejprve ručním šlehačem ušleháme celá vejce a cukr. Šleháme nejméně 10 minut. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a vmícháme pomocí metličky povolený špenát.Dáme do připravené formy na koláč, uhladíme povrch a vložíme do trouby. Pečeme cca 25 min na 170 °C, podle trouby. Jestli je korpus upečený, zkusíme špejlí.Zatím uděláme lehký krém. Smetanu vyšleháme a do ní vmícháme ručně metličkou zakysanou smetanu a vanilkový cukr.Korpus necháme na mřížce vychladnout, poté prokrojíme a ozdobíme krémem podle fantazie. Nebo na dané téma třeba ovocem, čokoládovými ozdobami apod.
Na nízký koláč použijeme 2 vejce a poloviční dávku všech surovin.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 05.04.2023 15:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz