170 g hladké mouky
1 vejce
1 vanilkový cukr
250 ml mléka (podle potřeby)
sádlo na smažení (nebo olej)
moučkový cukr na posypání
V misce metličkou vymícháme těsto, mléko přidáváme postupně, aby vzniklo řídké těstíčko asi jako na palačinky.Na smažení potřebujeme vyšší vrstvu rozpáleného tuku, nejlépe sádla. Já použil fritovací hrnec a nastavil teplotu na 170 °C.Formičku - tvořítko v tuku předehřejeme a následně ponoříme opatrně do těsta, ale jen těsně pod horní okraj a opět ponoříme do rozpáleného tuku.Usmaženou krapli sloupneme na talíř a postupně posypeme moučkovým cukrem.
Opět mne inspiroval TV pořad "Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli", kde jsem uviděl výrobu kraplí.
Uvědomil jsem si, že tuto formičku na kraple mám a také, že v receptech po mamince mám na ně recept pod názvem pokroutky.
Autor: Gregusa (Vlastimil) | |
Datum vložení: 06.04.2023 23:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz