Těsto:
3 vejce
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku mléka
kůra z 1 citronu
šťáva z 1 citronu
Dále:
olej na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Celá vejce o pokojové teplotě vyklepneme do mísy, přidáme vanilkový cukr, 1 hrnek cukru krupice a vyšleháme do pěny.Pomalu zašleháme olej, mléko a oba druhy mouky smíchané s práškem do pečiva.Z omytého citronu nastrouháme žlutou část kůry a přidáme k těstu. Nakonec přilijeme i vymačkanou šťávu bez pecek.Naposledy prošleháme všechny ingredience a těsto nalijeme do připravené formy.Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 65 minut (podle trouby).
Dlouho předlouho jsem zkoušela různé recepty na bábovku, která by chutí i konzistencí připomínala citronovou babetu, jakou znám z dětství. Výsledek mě nikdy neuspokojil, takže nakonec jsem začala experimentovat sama. Konečně mi vznikla tato kráska - je lehounká, vláčná, rozplývá se na jazyku, voní a chutná po citronu. Boží na léto, ale potěší i v zimě. Recept je vhodný i pro diabetiky - stačí nahradit cukr krupici stejným množstvím březového cukru (xylitolu).
Autor: Lasley (Martina) | |
Datum vložení: 09.04.2023 10:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz