TopRecepty.cz

Broskve v lístovém těste


Broskve v lístovém  těste

Suroviny

400 g listového těsta
3 broskve
6 piškotů
skořicový cukr
50 g rozinek
rum nebo rumová esence pro namočení hrozinek
1 vejce
moučkový cukr

Postup

Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút.Lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Rozrežeme na 6 štvorcov.Umyté broskyne rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a jamku po kôstke naplníme predom namočenými hrozienkami. Hrozienka v broskyni zakryjeme piškótou a piškótou smerom dole uložíme broskyne na cesto, ktoré sme predtým celé potreli rozšľahaným vajíčkom. Broskyne posypeme škoricovým cukrom.Cestom prekryjeme broskyňu do tvaru taštičky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 175°C do zlata. Vyberieme a hneď posypeme práškovým cukrom. Podávame buď za tepla alebo za studena.

autor Autor: tejaja
Datum vložení Datum vložení: 26.08.2009 21:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz