Těsto:
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250 g polohrubé mouky
3/4 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
100 g cukru krystal
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vody
Dále:
tuk na vymazání plechu
polohrubá mouka na vysypání plechu
Náplň:
500 g tvarohu
2 vanilkové cukry
moučkový cukr dle chuti
kompotované ovoce
Poleva:
1 vanilkový pudink
500 ml ovocné šťávy
Z bílků vyšleháme pevný sníh.Žloutky vyšleháme do pěny s vanilkovým cukrem a krystalovým cukrem. Pak k našlehané žloutkové pěně střídavě vmícháváme po trochách mouku smíchanou s práškem do pečiva a olej s vodou. Nakonec do těsta opatrně a lehce zabalíme sníh.Těsto rovnoměrně rozetřeme na předem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, vložíme do předehřáté trouby a upečeme při 175-180 °C.Na náplň prošleháme tvaroh s vanilkovými cukry a cukrem dle chuti.Po upečení a vychladnutí potřeme povrch ochuceným tvarohem. Na tvaroh poklademe okapané ovoce (broskve, jahody, ananas, hrušky).Do kastrůlku připravíme 500 ml ovocné šťávy a uvaříme ji s 1 vanilkovým pudinkem. Hustý rosol nalijeme na buchtu a necháme vychladit v lednici.
Autor: lvice16 (Pavlína) | |
Datum vložení: 27.08.2009 12:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz