250 g tučného tvarohu z vaničky
50 g bílé čokolády
150 g mléka
20 g vanilkového cukru
40 g krupicového cukru
10 g vanilkového pudinku (v prášku)
Mléko vlijeme do rendlíku, přidáme vanilkový i krupicový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustější pudink. Povaříme ho cca 2 minuty, odstavíme a vmícháme nalámanou čokoládu, kterou necháme rozpustit. Pudink necháme za občasného promíchání trochu zchladnout. Můžeme použít studenou vodní lázeň.Do mísy dáme tvaroh, vlažný pudink a prošleháme do jemné hmoty.Připravenou směsí plníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Mimimální doba mražení je cca 4,5 hodiny.Nanuky před konzumací z tvořítek vyjmeme. Ze silikonových plochých formiček je vyjmeme velice lehce. Pokud máme tvořítka plastová, tak je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou a nanuky taktéž lehce vyjmeme.
Počet kusů se odvíjí od velikosti tvořítek.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 09.05.2023 12:36 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz