1 čokoládový proteinový pudink
1 vejce
60 g mletých ovesných vloček (jáhlových, rýžových...)
30 g rostlinného mléka
10 g kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 hrst čokoládových peciček (možno vynechat)
kokosový olej na vymazání formy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na donuty vymažeme kokosovým olejem.Vše kromě čokoládových peciček dáme do mísy a rozmixujeme. Podle konzistence přidáme mléko, popř. vločky. Rostlinné a klasické mléko mají rozdílné hodnoty, zrovna tak je to u vloček. Nakonec vmícháme hrst čokoládových peciček.Do každé prohlubně nalijeme do větší poloviny těsto. Těsto je hustější než klasické lité těsto díky vločkám, ale přesto se dá pořád nalít.Formu vložíme do trouby a pečeme 3-4 minuty na 200 °C, pak teplotu snížíme a dopečeme cca 10 minut. Každá trouba peče jinak, proto je čas orientační. Donuty by měly být vlhčí, nicméně pokud to někomu vadí, nechá péct déle.Po upečení formu vytáhneme a teprve po chvíli donuty vyklopíme.
Proteinový pudink (nebo vanilkový, případně vařený pudink, pudink se šlehačkou, nízkotučný řecký bílý jogurt) je kupovaný již hotový v kelímku.
Jsou super buď s mlékem nebo s ovocem, jogurtem a pro gurmány s vanilkovou zmrzlinou. Nedoporučuji vyklepávání ihned po vytažení, jsou křehké a zlomí se. Je čistě na každém, zda si je pokape oříškovým máslem, sirupem, polevou či je sní jen tak samotné. V tomto receptu používám veganské suroviny kvůli dcerce, ale je čistě na každém, jaké použijete. V případě použití jiných surovin je jiná hustota
Autor: Nakolezuch (Lucie Veinfurtova) | |
Datum vložení: 13.05.2023 13:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz