Těsto:
250 g hladké mouky
200 g cukru krupice
250 g nastrouhaných vlašských ořechů
1 balíček prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
2 ks vejce
125 ml rozehřátého másla
125 ml mléka
1 špetka soli
Krém:
600 ml mléka
250 g prášku Vanilmix
250 g tvarohu tučného (v kostce)
Poleva:
100 g čokolády hořké (nebo mléčné)
20 g másla
Dále:
1 balíček BeBe sušenek
Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech o rozměru 23x32 cm vyložíme papírem na pečení.V misce promícháme všechny sypké suroviny, přidáme vidličkou rozkvedlaná vejce a přilijeme všechny tekuté ingredience. Máslo použijeme zchladlé a mléko o pokojové teplotě. Dobře promícháme, vlijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do trouby.Jakmile těsto zvětší objem, snížíme teplotu na 170 °C a pečeme cca 20-25 minut (podle trouby). Zda je těsto upečeno, zkusíme špejlí. Po upečení necháme na mřížce vychladnout a mezitím připravíme krém.Do misky nasypeme prášek Vanilmix, zalijeme ho mlékem pokojové teploty a metličkou vyšleháme. Necháme 10 minut stát a zašleháme po částech tvaroh.Na zcela vychladlý korpus navrstvíme krém a uhladíme. Na krém poklademe těsně vedle sebe BeBe sušenky do mřížky 4x5.Na čokoládovou polevu rozehřejeme máslo, rozpustíme v něm čokoládu a dobře rozmícháme. Polevou polijeme vrstvu sušenek.Po ztuhnutí nakrájíme řezy na 20 dílů podle sušenek.
Samotný pudink z Vanilmixu (pudink za studena) je hodně sladký a díky přidanému tvarohu získá lahodnou chuť.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 14.05.2023 09:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz