500 g rebarbory
60 g cukru
Těsto:
250 g polohrubé mouky
80 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
na špičku nože prášku do pečiva
1 špetka soli
150 g másla (z chladničky)
1 vejce
Maková hmota:
150 ml mléka
75 ml smetany
30 g másla
250 g čerstvě mletého máku
citrónová kůra
120 g cukru
2 žloutky
(2 bílky)
Glazura:
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rebarborové šťávy
30 g moučkového cukru
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kousky, smícháme s cukrem necháme přes noc pustit šťávu.Druhý den necháme rebarboru okapat, šťávu uschováme.Mouku smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a práškem do pečiva. Přidáme máslo nakrájené kousky a vajíčko. Všechny přísady rychle zpracujeme v těsto, které necháme asi hodinu odpočinout v chladu.Mléko, smetanu, máslo a citrónovou kůru přivedeme k varu, přidáme umletý mák a cukr a vaříme asi 10 minut. Vzniklou kaši necháme vychladnout.Těsto rozválíme na půl centimetru silnou placku, kterou vložíme do formy. Kolem dokola vytvarujeme zvýšený okraj.Těsto propícháme vidličkou a předpečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.Do vychladlé makové hmoty vmícháme rozkvedlané žloutky a tuhý sníh z bílků.Těsto poklademe rebarborou, navrch rozetřeme makovou hmotu a pečeme asi 50 minut v předehřáté troubě. Po vychladnutí potřeme citrónovou glazurou.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 21:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz