Těsto:
2 hrnky hrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
2 vejce
0,5 hrnku slunečnicového oleje
Dále:
ovoce (podle chuti a možností)
Drobenka:
150 g hrubé mouky
70 g másla
40 g cukru krupice
1 lžička vanilkového pudinku v prášku
Na dokončení:
moučkový cukr
Zapneme troubu na 180 ° C a plech s vyšším okrajem (cca 23x32 cm) vyložíme papírem na pečení.Drobenku připravíme tak, že smícháme mouku s cukrem a pudinkovým práškem, přidáme na malé kousky nakrájené máslo a promneme.V míse smícháme všechny sypké suroviny, v menší misce prošleháme metličkou vlahé mléko, vejce a olej. Vlijeme k moučné směsi a metličkou dobře promícháme.Těsto vlijeme na připravený plech a zlehka poklademe povoleným ovocem z mrazáku. Zasypeme drobenkou a vložíme do předehřáté trouby.Pečeme 20-25 minut (řídíme se vlastní troubou). Ke konci pečení zkusíme špejlí a pokud se těsto nelepí, koláč z trouby vyjmeme.Upečený koláč necháme na mřížce zcela vychladnout a nakrájíme. Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Recept je ze sešitu receptů po mamince. Ovoce můžeme použít dle sezóny čerstvé, potřebovala jsem místo v mrazáku a použila jsem mražené z domácí úrody. Měla jsem dvě 350 ml krabičky, meruňky a jahody. Do drobenky lze přidat kokos, skořici nebo nastrouhané oříšky, podle použitého ovoce.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 28.05.2023 08:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz