230 g mléka
70 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
1 banánový pudink (v prášku)
180 g banánu (dužiny)
150 g bílého jogurtu
30 g medu
Do rendlíku vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Po uvaření ho necháme za občasného promíchání prochladnout, k urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň. Pudink může zůstat vlažný.Vlažný pudink přendáme do nádoby sekáčku potravin, přidáme nakrájený banán, jogurt a med. Vše promixujeme. Kdo nemá sekáček, vše vloží do vhodné nádoby a rozmixuje ponorným mixéremVzniklou směsí plníme nanuková tvořítka, vložíme je do mrazničky a necháme minimálně 4,5 hodiny mrazit, raději ale déle.Po zmražení nanuky z tvořítek vyjmeme. Ze silikonových tvořítek to jde velice lehce, nanuky jen "vyloupneme". Pokud máme tvořítka plastová (viz 3 foto), tak nanuky taktéž lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Množství kusů se může lišit, záleží na velikosti tvořítek.
Množství cukru zvolíme podle vlastní chuti, můžeme dát méně, ale i více. Mražením se sladká chuť trochu potlačí a nevnímá se tak intenzívně.
Nanuky mají jemnější konzistenci, bez větších ledových krystalů.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 31.05.2023 15:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz