300 g hladké mouky (nebo polohrubé)
20 g čerstvého droždí
30 g pískového cukru
150 ml mléka
1 lžíce sójové mouky
1 vejce
40 g rozehřátého tuku
tuk na vymazání formy
400 g zmrazené rebarbory
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
80 g rostlinného tuku
80 g pískového cukru
1 lžička mleté skořice
Do trochu vlažného mléka rozdrobíme droždí. Přidáme trochu cukru a hladkou mouku, tak aby vzniklo řídké těstíčko. Kvásek necháme vzejít.Hladkou mouku smícháme s cukrem, zbylým mlékem, rozehřátým tukem a sójovou moukou. Přidáme část rozkvedlaného vejce (zbytek necháme na potření) a kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout.Koláčovou formu vymažeme tukem. Těsto po vykynutí rozválíme a vložíme do koláčové formy. Poklademe zmrazenou revení a necháme ještě 15 minut kynout.Připravíme drobenku. Mouku prosejeme do misky, přidáme na kousku nakrájený ztuhlý tuk a cukr se skořicí, nejdříve nožem s kulatou špičkou a pak rukama zpracujeme drobenku a uložíme ji v chladu do upotřebení.Okraj koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, reveň posypeme drobenkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 19.02.2008 22:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz