Těsto:
1 konzerva ananasu (565 g)
135 g cukru krystal
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 rovná lžička jedlé sody
Krém:
1 kokosový pudink
0,5 l mléka
2 rovné lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry s rumovou příchutí
1 pomazánkové máslo (200 g)
Na dozdobení:
2 tyčinky Ledové kaštany
2 plechovky mandarinek
Ananas včetně šťávy rozmixujeme, přidáme cukr, vejce, mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Důkladně promícháme.Těsto vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem.Pečeme na 170 °C 15-20minut. Po 8 minutách plech otočíme, aby buchta byla propečená rovnoměrně.Zatím si připravíme krém. Uvaříme pudink doslazený moučkovým cukrem a necháme jej po uvaření vychladnout. Do pudinku následně vmícháme pomazánkové máslo s vanilkovými cukry. Vše důkladně vyšleháme.Krém rozetřeme na upečené vychladlé těsto a poté ozdobíme mandarinkami, které jsme nechali okapat.Na závěr polijeme cik-cak čokoládou, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni. Dáme vychladit do lednice.
Autor: IvaUli | |
Datum vložení: 13.06.2023 14:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz