Těsto:
200 g zakysané smetany
90 g cukru krupice
2 vejce
100 g másla
200 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Na obložení:
ovoce (dle chuti)
Drobenka:
70 g polohrubé mouky
70 g cukru moučky
70 g másla
1 lžička mleté skořice
1 hrst mandlových lupínků
Na přípravu formy:
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Předehřejeme troubu na 180 °C. Formu o průměru 22 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Připravíme drobenku tak, že v misce prsty zpracujeme všechny suroviny do drobivé konzistence.Zchladlé máslo smícháme se zakysanou smetanou, vejci a cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva a mícháme, dokud nezískáme hladké těsto.Těsto vlijeme do připravené formy a poklademe ovocem.Drobenku vsypeme na koláč a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut dozlatova.
Čerpala jsem z časopisu Gurmet. Já jsem nyní dala jahody a rebarboru.
Autor: Moanka (Monika Valášková) | |
Datum vložení: 18.06.2023 06:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz