250 g hladké mouky
250 g krystalového cukru
30 g vanilkového cukru
1 prášek do pečiva
4 vejce (velikost M)
250 ml smetany ke šlehání 33%
meruňky
Drobenka:
80 g másla
160g krystalového cukru
160g hrubé mouky
Na přípravu formy:
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Dortovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Meruňky rozpůlíme a odpeckujeme.Troubu vyhřejeme na 180 °C.Hladkou mouku prosejeme do mísy a smícháme s kypřícím práškem. Přidáme cukr, vejce a smetanu. Vše promícháme metlou dohladka. Vlijeme těsto do formy, zarovnáme a poklademe meruňkami řeznou stranou nahoru.Máslo s cukrem a moukou propracujeme na drobenku, kterou posypeme koláč.Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zhruba 40 minut (podle typu trouby) dozlatova.
Recept na těsto je od známého kuchaře Romana Pauluse.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 18.06.2023 16:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz