250 g vypeckovaných třešní
30 ml vody
80-90 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
2 špetky mleté skořice (podle chuti)
Dále:
70 ml vody
25 g vanilkového pudinku (v prášku)
1 lžíce tuzemáku
250 g tučného tvarohu z vaničky
Do rendlíku vložíme vypeckované třešně, přidáme 30 ml vody, mletou skořici a krupicový i vanilkový cukr. Třešně necháme za občasného promíchání cca 8 minut pozvolna vařit a pak je rozmixujeme ponorným mixérem.Do rozmixované směsi vlijeme 70 ml vody s rozmíchaným pudinkem a za stálého míchání ještě 2 minuty povaříme. Vznikne nám hustější směs. Odstavíme, vlijeme tuzemák a za občasného promíchání necháme prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.Vlažnou ovocnou směs přendáme do mísy, přidáme tvaroh a prošleháme ručním šlehačem.Naplníme nanuková tvořítka a vložíme je do mrazničky. Minimální doba mražení je 4,5 hodiny, ale necháme raději déle.Pokud máme tvořítka plastová (viz foto), tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 30.06.2023 17:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz