Korpus:
4 vejce
1 špetka soli
4 lžíce cukru krupice
2 lžíce horké vody
1 lžička oleje
6 lžic polohrubé mouky
Krém:
250 g mascarpone
250 g smetany ke šlehání 33%
1 lžíce pudinku za studena
Dále:
1 malá sklenička džemu (rybíz, višeň)
200 g hroznového vína
malé lístečky máty (volitelně)
Hroznové víno nejlépe dvou barev omyjeme a necháme okapat. Vejce rozdělíme na bílky do šlehací mísy a žloutky do malé mističky. Připravíme do mističky 4 lžíce cukru. Předehřejeme troubu na 180 ° C. Plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.K bílkům ve šlehací míse přidáme špetku soli a ušleháme sníh. Když začne houstnout přisypeme připravený cukr a došleháme dotuha. Poté po jednom zašleháme žloutky, za stálého šlehání přilijeme horkou vodu a lžičku oleje.K ušlehané směsi vmícháme zlehka metličkou ručně 6 lžic mouky. Těsto navrstvíme na připravený plech. Uhladíme a dáme péct. Jakmile zvětší objem snížíme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova cca 15 minut. Zkusíme špejlí a necháme na mřížce vychladnout.Mezitím překrájíme hroznové kuličky na poloviny a prozatím odložíme. Ušleháme mascarpone se šlehačkou (můžeme podle chuti dosladit).Vychladlý korpus potřeme zlehka džemem a poklademe nakrájenými kuličkami vína. Poté navrstvíme všechen krém, uhladíme a případně dozdobíme. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy a můžeme dozdobit ovocem a lístky máty.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 02.07.2023 08:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz