125 g tuku
2 vejce
220 g cukru krupice
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
angrešt
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
70 g másla
70 g cukru krupice
Drobenku si připravíme předem ze ztuhlého másla, nakrájeného na menší kousky a zbývajících surovin. Ještě před použitím dáme do lednice.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a dáme stranou.Žloutky, cukr a tuk poctivě utřeme do nadýchané pěny. Pak střídavě přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Na závěr vmícháme sníh z bílků.Těsto navrstvíme na menší plech, přidáme angrešt nebo jiné letní ovoce. Zasypeme drobenkou a pečeme nejlépe na horký vzduch při 160 °C zhruba 30 minut.
Těsto lze dát i na klasický plech a buchta je o to nižší.
Autor: Foxinka | |
Datum vložení: 09.07.2023 07:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz