200 g malin
80 ml vody
90-100 g krupicového cukru
Na zahuštění:
25 g kukuřičného škrobu (Maizena)
40 ml vody
Dále:
150 g zakysané smetany
150 g mléčné čokolády (nebo hořké, bílé)
Maliny očistíme, opláchneme, vložíme do rendlíku, přidáme 80 ml vody a velmi krátce povaříme.Vlijeme do cedníku s hustým sítem a propasírujeme nebo můžeme použít pasírovač.Propasírované maliny dáme zpět do rendlíku, přidáme cukr, postavíme na zdroj tepla a zahustíme Maizenou rozmíchanou ve 40 ml vody. Zhruba minutu povaříme, konzistence by měla odpovídat trochu hustějšímu pudinku, jinak můžeme přidat malinko vody. Odstavíme a za občasného promíchání necháme prochladnout, rychleji to půjde při použití studené vodní lázně. Směs by měla zůstat lehce vlažná.Mezitím čokoládu nalámeme na menší kousky a ve vodní lázni ji rozpustíme. Silikonovou formu na nanuky (viz foto) potřeme štětcem rozpuštěnou čokoládou, uděláme silnější vrstvu a nebo uděláme 2 tenčí vrstvy. Vložíme dřívka a čokoládu necháme ztuhnout, rychleji to půjde v chladničce.Do vlahé ovocné směsi přidáme zakysanou smetanu a ručním šlehačem prošleháme. Touto směsí plníme formu, vložíme do mrazničky a necháme zmrazit. Bude to trvat cca 4,5 hodiny.Dobře zmražené nanuky z formy vyjmeme a stranu, která zůstala bez čokolády rychle štětcem potřeme opět rozehřátou čokoládou. Čokoláda okamžitě ztuhne.Ihned podáváme a nebo uložíme do plastové krabičky s víkem a uložíme do mrazničky.
Počet kusů se může lišit podle velikosti formy.
Na tento druh nanuků v čokoládě se hodí jen určitý typ silikonové formy, jako je vidět na fotu. Bývají v různých velikostech a tvarech.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 14.07.2023 09:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz