Ovocná vrstva:
500 g jahod
1 citron
60 g moučkového cukru
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
50 ml likéru (podle chuti)
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
500 g mascarpone
500 g jahodového jogurtu
350 g jahod
60 g moučkového cukru
1 špetka soli
Dále:
dlouhé cukrářské piškoty
jahody (na ozdobu)
Jahody omyjeme, očistíme a dáme do misky. Přidáme cukr, likér, nastrouhanou citronovou kůru a citrónovou šťávu. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme.Ovocnou hmotu vložíme do hrnce a přivedeme do varu. Když hmota vře, přidáme vrchovatou lžičku kukuřičného škrobu.Za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Hustou hmotu odstavíme a necháme vychladnout.Smetanu na šlehání vyšleháme na tuhou šlehačku. V druhé misce utřeme mascarpone, jogurt, špetku soli a cukr.Hmoty spojíme. Jahody nakrájíme na malé kousky a lehce vmícháme do mascarpone krému.Připravíme formu, kterou můžeme vyložit potravinovou fólií. Na dno vyskládáme piškoty, navrstvíme polovinu mascarpone krému a polovinu jahodové hmoty. Znovu naskládáme piškoty, mascarpone krém a jahodovou hmotu. Povrch ozdobíme jahodami a odložíme do lednice vychladit.
Autor: smidamartin007 (Martin Šmída) | |
Datum vložení: 16.07.2023 15:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz