Rýže:
0,75 hrnku kulatozrnné rýže
1,5 hrnku mléka (kravské, kokosové, sójové, rýžové)
cukr (med) podle chuti
Přeliv na ovoce:
2 pomeranč (šťáva)
cukr (med) podle chuti
Ovoce:
2 manga
4 kiwi
Šťávu z pomerančů vlijeme do malého kastrůlku, osladíme podle chuti a svaříme.Ovoce oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme horkou pomerančovou šťávou a necháme vychladnout.Rýži propláchneme a dáme do hrnce, zalijeme mlékem a osladíme. Uvaříme doměkka.Uvařenou rýži urovnáme na talířky, poklademe ovocem a zalijeme pomerančovou šťávou.Ovoce také můžeme napíchnout na špejle a s trochou cukru ogrilovat. Ovoce zkaramelizuje a bude chutnat ještě lépe.
Hrnek o objemu 200 ml. Dezert chutná skvěle zatepla i zastudena.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 18.07.2023 16:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz