4 vejce
100 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
20 g kakaa
1/2 prášku do pečiva
Krém:
500 g tvarohu v kostce
400 ml smetany ke šlehání 33%
cukr podle chuti
Na posyp:
100 g strouhané čokolády
Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozklepneme do mísy a přidáme cukr, ušleháme do pěny. Mouku prosejeme, smícháme s kypřicím práškem a kakaem. Suchou směs postupně po troškách přidáváme k vaječné pěně a stále šleháme do hladka.Hotové těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme asi 7 minut do růžova.Upečený korpus jemně pocukrujeme a položíme na něj arch pečicího papíru. Přes plech položíme vál a obrátíme. Pak odstraníme papír z korpusu a stočíme horkou roládu i s novým papírem. Necháme vychladnout.Krém připravíme vyšleháním tvarohu a smetany s trochou cukru.Vystydlý plát rozložíme, potřeme krémem a stočíme. Trochu krému si necháme na potření stočené rolády. Povrch posypeme strouhanou čokoládou. Roládu necháme do druhého dne v lednici.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 24.07.2023 18:26 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz