150 ml polohrubé mouky
1 sáček vanilkového pudinku
150 ml cukru krupice
0,5 prášku do pečiva
1 vejce
mléko (na doplnění k vejci)
70 ml oleje
Ovoce:
rybíz
muchovník (nebo jiné sezónní ovoce)
Drobenka:
100 g polohrubé mouky
50 g másla
2 vanilkové cukry
Předehřejeme troubu na 180 °C. Kulatou formu vyložíme papírem na pečení.Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. K odměření množství použijeme hrneček o objemu 150 ml.Do hrnečku rozklepneme vejce, dolijeme mlékem do 150 ml a rozkvedlané vidličkou přilijeme do moučné směsi.Přidáme olej, vše dobře promícháme a přeneseme do připravené formy. Z uvedených surovin připravíme promnutím mezi prsty drobenku. Těsto ve formě posypeme vrstvou ovoce a drobenkou.Dáme péct dorůžova na 20-25 minut podle výkonu trouby. Hlídáme a upečení zkusíme vpíchnutím špejle. Špejle musí být suchá.Upečený koláč necháme zcela vychladnout a nakrájíme. Můžeme dle chuti doplnit na talířku šlehačkou nebo zmrzlinou.
na kulatou formu
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 30.07.2023 07:39 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz