Těsto:
1 hrnek mléka
1 vejce
1,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
skořice
8-10 hrušek (dle velikosti)
1 hrst vlašských ořechů
Drobenka:
máslo
hrubá mouka
krupicový cukr
Hrušky pečlivě omyjeme, neloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme jadřince a nakrájíme na menší kousky.Do mísy vlijeme mléko, rozklepneme vejce a rozšleháme.Postupně přidáváme hladkou mouku s práškem do pečiva. Následně přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr.Těsto vylijeme do klasického pekáče na pečicí papír. Hrušky poklademe na těsto řeznou stranou nahoru, posypeme nasekanými vlašskými ořechy, skořicí a na závěr dáme drobenku.Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca 35 minut, podle trouby a zvoleného programu.
Těsto je řidší, netřeba se lekat.
Autor: Michal_amater | |
Datum vložení: 10.08.2023 00:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz