Těsto:
300 g bezlepkové samokypřicí směsi (Doves Farm modrá holubička)
2 celá vejce
130 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
100 g mletých oloupaných a spařených mandlí (nebo rozmixovaných vlašských ořechů)
3 lžičky perníkového koření (bez lepku)
1 lžička mleté skořice
200 ml mléka Moravia (rostlinného mléka)
100 ml oleje
2 lžíce rozpuštěného medu
1 špetka soli
Poleva:
šťáva z citronu
cukr moučka
Formu nebo plech vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Včas nahřejeme troubu na 170 °C.V míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěný med, olej a mléko.Mouku, špetku soli, mleté mandle (nebo rozmixované vlašské ořechy), skořici a perníkové koření smícháme a přidáme do vaječné směsi.Tuto směs nalijeme buď na plech, nebo do kulaté formy o průměru 28 cm a výšce 3,5 cm. Pečeme při 170 °C a zkoušíme špejlí. Jakmile se těsto přestane lepit, je upečené.Na vychladlý perník můžeme nalít citronovou polevu a ozdobit mandlemi. Polevu připravujeme tak, že citronovou šťávu smícháme s cukrem, konzistence musí být kašovitá, a potřeme povrch perníku. Po zaschnutí vytvoří kyselou krustičku.
V případě pečení v teflonové remosce nebo titanovém hrnci nemusíte vymazávat nádobu.
Autor: Bezlepkove.com (Vladěna Halatová) | |
Datum vložení: 25.08.2023 18:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz