1 hrnek ostružin
1 -2 lžíce cukru
1 bílek z čerstvého vejce
1 špetka soli
citronová verbena na ozdobu (nebo máta)
Do kastrůlku dáme ostružiny, posypeme cukrem a na mírném ohni za občasného míchání rozvaříme.
Necháme vychladnout.Do nádoby na šlehání dáme bílek, malou špetku soli a ručním šlehačem vyšleháme tuhý sníh. Když začíná tuhnout, zašleháme po lžičkách připravené rozvařené ostružiny.Podle chuti můžeme dosladit, rozdělíme do misek a ozdobíme verbenou nebo mátou.
V dětství jsem milovala malinovou pěnu, kterou mi dělala babička, s ostružinami je taky výborná. Maliny ale nebylo nutné předem rozvařit.
Kdo by měl výhrady ke konzumaci syrového bílku, tak ať nezkouší. Jsem si vědoma toho, že je jistější ho upravit tepelně.
Autor: maris | |
Datum vložení: 01.09.2023 14:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz