vanilkový lusk
krystalový cukr
Celý lusk vložíme do těsně uzavíratelné sklenice (výborné jsou ty se zabroušeným hrdlem a zátkou – viz foto), zasypeme cukrem, zavřeme a necháme navonět. Tento způsob je vhodný, pokud na domácí vanilkový cukr nespěcháme, trvá to totiž 2-3 týdny, než je cukr aromatizovaný.Rychlejším způsobem výroby vanilkového cukru je lusk špičatým nožem podélně rozříznout a teprve potom vsunout do cukru. (Popř. semínka rozříznutého lusku vyškrábnout a použít do moučníku, krému apod., a do cukru vložit pro jeho ovonění pouze prázdný, rozříznutý lusk.)Nejrychlejší způsob výroby vanilkového cukru je vyškrábnout z rozříznutého lusku semínka, prázdný lusk nakrájet na menší kousky a spolu se semínky promíchat s cukrem. Vše uložíme do láhve, dobře zavřeme a necháme aromatizovat. Před použitím tento cukr prosejeme přes síto a kousky vanilky ze síta opět vrátíme do sklenice s cukrem.
Tento a další moje recepty najdete na mém webu www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 05.09.2023 11:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz