1 balení cukrářských piškotů
1 l mléka
4 sáčky vanilkového pudinku
3 žloutky
rum
50 g másla
cukr podle chuti
Poleva:
2 lžíce kakaa
1 lžíce másla
200 g kysané smetany
cukr podle chuti
Dále:
200 ml smetany ke šlehání 33%
hroznové víno
fíky
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého pudinku vešleháme 3 žloutky, rum a máslo.Chlebíčkovou formu vyložíme pečicím papírem a na dno naskládáme piškoty.Část horkého krému rovnoměrně rozetřeme na piškoty a poklademe hroznovým vínem. Na něj navrstvíme znovu piškoty a krém. Necháme ztuhnout.Z kakaa, másla a cukru ve vodní lázni uděláme polevu a do ní hned vmícháme kysanou smetanu.Polevou potřeme dezert a necháme v lednici hodinu odležet.Pak ozdobíme šlehačkou a ovocem a necháme v lednici ztuhnout.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 08.09.2023 20:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz