600 g zralejších banánů (3 ks)
200 g Lučiny (ideálně domácí)
150 ml kefíru (nebo podmáslí)
300 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink (bez vaření)
1 lžíce nastrouhané citronové kůry
cukr moučka (dle potřeby)
Pudink připravíme podle návodu na obalu: do vhodné nádoby nalijeme smetanu. Obsah sáčku s pudinkem po částech sypeme do smetany a zároveň šleháme elektrickým ručním šlehačem 3 minuty při nejvyšších otáčkách.Banány rozmačkáme vidličkou a společně s Lučinou, kefírem a kůrou je přidáme k pudinku.Opět při nejvyšších otáčkách vše ušleháme do hladké konzistence. Podle potřeby můžeme přisladit a znovu prošlehat.Hotovou směs nalijeme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazáku. Během mrazení 2-3krát stěrkou promícháme.Směs můžeme nalít i do různých formiček a nechat zmrznout.Zhruba 10 minut před podáváním vytáhneme z mrazáku, aby zmrzlina trochu povolila.
Pokud někomu vadí lehce navinulá chuť, kefír nebo podmáslí nahradí smetanou nebo mlékem.
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 26.09.2023 14:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz