Krém:
200 g 30% zakysané smetany (nebo mascarpone, tvarohu)
2 lžíce pudinku bez vaření
(nebo rozpuštěnou bílou čokoládu)
2 čerstvé fíky
3 půlky vlašských ořechů
Sirup:
3 lžíce cukru krupice
2 lžíce vody
snítka čerstvé máty
sušenku (nebo kousky čokolády)
Fíky dobře omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. V misce smícháme krém podle chuti, ze zakysanky, mascarpone nebo tvarohu s cukrem a šlehačkou.Krém rozdělíme do pohárů tak, aby byl do výše 1/3. Svaříme cukr s vodou na hustý sirup a po mírném zchladnutí jím potřeme řezné plochy fíků. Nakrájené 2 ks fíků stačí do 3-4 pohárů.Opatrně přemístíme dílky fíků do pohárů a k nim dáme nasekaná jádra ořechů, kousky sušenky nebo čokolády a dozdobíme čerstvou mátou.
Poháry lze udělat i naslano ale v tom případě použijeme našlehaný čerstvý sýr (máme rádi kozí), pokapat medem, ořechy se hodí vždy, ozdobíme petrželkou nebo pažitkou. Přidat jako druhý recept mi přišlo zbytečné.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 28.09.2023 09:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz