1 listové těsto (rozválené)
1 malé vejce (na potření)
džem (dle chuti)
300 g smetany ke šlehání 33 %
2 lžíce pudinku (bez vaření)
cukr moučka na poprášení
Troubu zapneme včas nahřívat na 190 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Z vyváleného listového těsta kulatým kolečkem vykrojíme 16 koleček o průměru 6 cm.Kolečka klademe na připravený plech, každému kolečku ohneme kousek okraje ke středu a tupou stranou nože uděláme 5 čar od ohnutého okraje vějířovitě (získáme tak vzhled malé mušle).Kolečka potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme upéct dorůžova cca 12 minut - hlídáme.Upečená necháme vychladnout, rozřízneme pilkovým nožem a na spodní díl natřeme po celé ploše džem.Vychlazenou šlehačku vyšleháme a metličkou ručně do ní zašleháme pudink bez vaření. Je mírně sladký, takže není potřeba již přidávat cukr a šlehačka udrží tvar 2-3 dny (možná víc ale nezbyla žádná).Ušlehaný krém dáme do zdobícího sáčku a nastříkáme na džem ve dvou vrstvách. Přiklopíme vrchní díl a uložíme do chladu, Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 30.09.2023 09:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz