400 g oloupaných jablek bez jadřinců
1 lžíce citronové šťávy
80-100 g krupicového cukru (podle chuti)
10 g vanilkového cukru
1 kousek celé skořice
1 hřebíček
150 ml vody
Na zahuštění:
1/2 vanilkového pudinku (prášku)
50 ml vody
Dále:
125 g tvarohu z vaničky
100 g zakysané smetany
Na proložení:
100 g piškotů (nebo perníčků)
Na povrch:
skořicový cukr na posyp
čerstvé ovoce na ozdobu
meduňka (nebo máta)
Jablka nakrájíme na menší kousky, vložíme do rendlíku, pokapeme citronovou šťávou a promícháme.Přidáme cukr, vanilkový cukr, kousek celé skořice, 1 hřebíček a zalijeme 150 ml vody. Jablka za občasného promíchání rozdusíme a pak je zahustíme vanilkovým pudinkem rozmíchaným v 50 ml vody. Kdo chce, může je před zahuštěním rozmixovat ponorným mixérem. Dvě minuty povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladit. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Vychladlá jablka přendáme do mísy, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a prošleháme.Do pohárků dáme trochu ovocné směsi, rozložíme piškoty a nebo nakrájené perníčky a dále vrstvíme, až do spotřebování surovin.Poháry necháme několik hodin v chladničce odležet, aby zvláčněly piškoty.Před podáváním povrch lehce posypeme skořicovým cukrem a dozdobíme podle vlastní fantazie.
Poháry jsou velmi osvěžující.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 30.09.2023 21:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz