Těsto:
220 g hladké mouky
100 g másla
50 g cukru
3 lžíce studené vody
Náplň:
280 ml zakysané smetany
3 žloutky
120 g moučkového cukru
60 g hladké mouky
Na ozdobu:
hrušky (může být i rychlokompot)
strouhaný kokos
Rychlokompotované hrušky:
tvrdší hrušky
cukr (podle chut)
voda
skořice
pár hřebíčků
Z mouky, másla, cukru a studené vody vypracujeme těsto na koláč, které vmačkáme do koláčové formy.V míse smícháme smetanu, žloutky, cukr a mouku. Vymícháme na hladkou hmotu, kterou potom nalejeme na koláč.Hrušky nakrájíme na plátky a poklademe na náplň. Posypeme kokosem a pečeme na 170 °C při horkovzduchu cca 40 minut.Rychlokompot - tvrdší hrušky oloupeme a nakrájíme na větší měsíčky. Dáme do vody, přidáme cukr podle chuti, skořici, pár hřebíčků a necháme povařit.
Hruškový koláč se zakysanou smetanou je luxusní záležitost ke každé příležitosti.
Autor: Svita66 (Světlana Orlová) | |
Datum vložení: 08.10.2023 13:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz