Těsto:
300 g dýně hokaido (asi 1/2 celé)
3 vejce
220 g krupicového cukru (nebo 110 g cukru, 0,44 g stévie, 66 g mléka)
1 vanilkový cukr
115 g oleje
190 g polohrubé mouky
170 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek do perníku (nebo 1 prášek do pečiva + 1 lžíce koření do perníku)
160 g mléka
vlašské ořechy (nemusí být)
rozinky (nemusí být)
Dále:
olej na vymazání plechu
strouhaný kokos
kyselejší marmeláda na potření (rybízová)
Čokoládová poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g ztuženého tuku (Omega)
Plech vymažeme olejem a vysypeme strouhaným kokosem.Omytou a očištěnou dýni bez semen nahrubo nastrouháme.Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, kakao a prášek do perníku. Naposledy přidáme dýni a tolik mléka, aby těsto šlo nalít na plech a zároveň nebylo příliš řídké. Můžeme přidat sekané ořechy a rozinky.Těsto nalijeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30-40 minut.Po vychladnutí perník pomažeme tenkou vrstvou marmelády.Z rozehřátého tuku a čokolády připravíme čokoládovou polevu a nalijeme ji na perník.
Fotografie jsou z dvojité dávky.
Autor: Virtuous0112 | |
Datum vložení: 14.10.2023 17:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz