TopRecepty.cz

Křehký hruškový koláč s krémem a drobenkou


Křehký hruškový koláč s krémem a drobenkou

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
150 g másla pokojové teploty
1 špetka soli
60 ml studené vody
1 bílek na potření těsta
Náplň:
4 velké hrušky
Krém:
200 g zakysané smetany
3 žloutky
90 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
40 g hladké mouky
Drobenka:
70 g másla
60 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
100 g hladké mouky
1/4 lžičky skořice
moučkový cukr na posyp

Postup

Zapneme troubu na 190 °C a ustřihneme 2 pečicí papíry o 1 cm větší než velikost plechu (32x3 cm + 1 cm kolem)Do misky odvážíme mouku, přidáme špetku soli a měkké máslo, vytvoříme drobenku a postupně přiléváme vodu a rychle vypracujeme těsto. Nepracujeme dlouho, aby nebylo po upečení tvrdé.Těsto přendáme na pečicí papír velikosti o 1 cm větší než plech a vyválíme 1 cm od krajů, přendáme i s papírem na plech (odpadá tím pracné přenášení pomocí válečku). Na těsto několikrát propíchané vidličkou zakryté druhým pečicím papírem a nasypeme jako zátěž syrové luštěniny, aby se těsto nevyboulilo při pečení.Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Zatím uděláme krémovou směs na náplň, promícháním všech surovin. Oloupeme, vyjádřincujeme hrušky a nakrájíme je na tenké plátky. V jiné misce připravíme z uvedených ingrediencí drobenku.Předpečené těsto vyndáme z trouby, sundáme papír se zátěží a ihned těsto potřeme rozkvedlaným bílkem, aby se těsto pod hruškami nerozmočilo. Hrušky poklademe na potřené těsto a zalijeme krémovou náplní.Dáme do trouby opět na cca 10-12 minut, když náplň zhoustne posypeme hustě vršek připravenou drobenkou a dopečeme dozlatova.
Hotový koláč necháme zcela vychladnout, můžeme lehce poprášit moučkovým cukrem a nakrájíme.

Poznámka

Inspirace : Proženy.cz , upraveno dle potřeby

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 19.11.2023 09:23

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz