300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
42 g droždí
300 ml mléka
1 špetka soli
5 lžic moučkového cukru
3 lžíce rumu
100 g tuku (já dala 50 g másla a 50 g tuku Stella)
8 žloutků
džem (nebo nutela)
olej na smažení
Do ohřátého mléka rozdrobíme droždí, lžíci cukru a mouky a metličkou rozmícháme. Necháme vzejít kvásek.Do prosáté a osolené mouky přidáme kvásek, zbytek cukru a rum.Nakonec rozšleháme žloutky a s rozehřátým tukem vmícháme do těsta.Necháme v klidu na teplém místě kynout. Bude to trvat asi hodinu.Těsto rozválíme na tloušťku cca 1 cm a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na 1 prázdné kolečko dáme náplň (v mém případě nutela a banánovo-nektarinkový džem) a dalším prázdným kolečkem přikryjeme.Konce pořádně přimáčkneme. Jde to i vidličkou.Necháme ještě chvilku kynout. Na pánvičce si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme z obou stran dozlatova.Usmažené koblihy vyndaváme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Nakonec je pocukrujeme.
Autor: ssimusshka (Simča) | |
Datum vložení: 30.08.2009 15:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz