Korpus:
5 vajec
5 lžic cukru krupice
1 lžíce horké vody
6 lžic polohrubé mouky
2 rovné lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku
Dále:
višňový džem
Krém:
250 g tvarohu tučného (vanička)
400 g zakysané smetany 30%
4 vrchovaté lžíce Vanilmixu (pudink za studena)
Poleva:
800 ml Hello džusu višeň
2 sáčky pudinku (višeň, vanilka)
Troubu zapneme na 180 ° C a pekáček 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Do šlehací mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a šleháme. Když začne směs bělat přidáme lžíci horké vody a došleháme na hustou konzistenci (za metlou jsou viditelné čáry).Prosejeme mouku s práškem a kakaem a směs po částech ručně metličkou vmícháme do ušlehaných vajec.Vlijeme do připraveného pekáčku a dáme péct na cca 20 minut. Po 5 minutách snížíme stupeň tepla na 170-165 °C a dopečeme podle vlastní trouby 15-20 min. Zkusíme špejlí, nesmí lepit. Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.Zatím do čisté šlehací mísy dáme tvaroh, smetanu, krátce prošleháme, zašleháme Vanilmix a necháme 10 minut odpočinout. Poté naneseme na vychladlý korpus, potřený višňovým džemem.
Trochu můžeme nechat stranou na ozdobu. Vršek uhladíme a dáme do chladu na 30 minut.Během této doby dáme do rendlíku 700 ml džusu a přivedeme k varu. Ve 100 ml džusu rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání zavaříme do potřebné hustoty cca 2 minuty. Odstavíme a občas promícháme. Ještě vlahý pudink naneseme na vychlazený krém a uhladíme stěrkou. Po úplném zchladnutí nakrájíme řezy a ozdobíme odloženým krémem.
Recept je můj vlastní, není potřeba nikam přidávat cukr, Vanilmix je sladký a džem i džus cukr obsahuje.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 21.01.2024 08:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz