2 bílky (na sníh)
2 žloutky
1 špetka soli
cukr (podle chuti)
300-350 g hladké mouky
500 ml mléka
1 velká zralá hruška
1 špetka mleté skořice
citronová kůra z 1/2 citronu
Ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh na na chvíli ho odložíme.
Žloutky ušleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko a mouku a ostatní suroviny.Hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nastrouháme na jemném struhadle.Hrušku vmícháme do těsta a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.Vaflovač rozpálíme, vkládáme do něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.
Chutnají skvěle samotné, ale můžete si je vylepšit ještě hruškovou zavařeninou, šlehačkou, čokoládou atd. podle chuti.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 28.01.2024 21:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz