2 pomeranče
cukr krupice podle chuti
1/4 lžičky agaru
pomerančový sirup nebo džus podle potřeby
250 ml mléka
1/2 sáčku vanilkového pudinku
trocha cukru
Na ozdobu:
pomerančová kůra
šlehačka
Pomeranče rozkrojíme na poloviny a vymačkáme z nich šťávu, opatrně vydlabeme dužinu, šťáva by měla stačit na dvě poloviny pomeranče, takže doplníme množství pomerančovým sirupem nebo džusem.Pokud nemáme sirup ani džus, použijeme vodu. Aby množství šťávy z pomeranče stačilo na 4 pomerančové mističky, raději to odměříme.Šťávu svaříme s cukrem a přidáme agar, jakmile začne vařit odstavíme a nalijeme do mističek vykrojených ze slupek pomeranče.Necháme vychladnout. Pak uvaříme trochu pudinku a ztuhlé želé jím ozdobíme spolu s proužky pomerančové kůry. Na zdobení můžeme použít místo pudinku šlehačku, či obojí.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 02.02.2024 09:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz