Těsto:
6 vajec
150 g krupicového cukru
3 lžičky instantní kávy
100 g hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
200 g ricotty
150 g mascarpone
1 lžička vanilkového extraktu
50 g moučkového cukru
Dále:
cukr na poprášení utěrky
kakao holandského typu
2 lžíce lískových oříšků
Troubu předehřejeme na 200 °C. Velký plech vyložíme pečicím papírem.Vejce ušleháme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Kávu smícháme s přesátou moukou a kypřícím práškem, stěrkou vmícháme do vaječné směsi.Těsto vlijeme na plech, rozetřeme ke krajům a pečeme asi 15 minut dozlatova.
Vyklopíme na pocukrovanou čistou kuchyňskou utěrku, sloupneme pečicí papír a piškot volně srolujeme po delší straně. Zarolovaný jej necháme zcela vychladnout.Na náplň utřeme ricottu s mascarpone, vanilkovým extraktem a moučovým cukrem do hladkého krému. Rozrolujeme piškotový plát a potřeme krémem (trochu si necháme stranou na potření rolády). Znovu pevně zavineme, zabalíme do potravinářské fólie, utáhneme a necháme alespoň hodinu chladit.Poté roládu potřeme zbylým krémem, hustě posypeme kakaem a praženými sekanými lískovými oříšky.
Recept jsem vyčetla v novém časopise Apetit. Jen v něm krém dělají z 150 g ricotty a 100 g mascarpone, vše dají do rolády a tu nakonec jen posypou kakaem a ořechy. Já se ale bála, že mi na ní nebudou ty ořechy držet. :-D
Autor: Moanka (Monika Valášková) | |
Datum vložení: 02.02.2024 13:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz