530 g hladké mouky
180 g hrubé mouky
4 vejce
80 g cukru krupice
20 g rumu
120 g změklého másla
300 g mléka
40 g droždí
6 g soli
1 l oleje na smažení (ideálně řepkový)
50 g moučkového cukru na posypání
400 g džemu na plnění (nebo povidel)
Mléko a hrubou mouku smícháme s droždím a necháme 30 minut přikryté vykynout.Po vykynutí přidáme ostatní ingredience a vypracujeme nelepivé těsto. Opět necháme 30 minut lehce nakynout a poté jej rozdělíme na bochánky po 50 g a dobře zakoulíme.Na pomoučené ploše je necháme přikryté čistou utěrkou nakynout do trojnásobného objemu.V hrnci rozehřejeme řepkový olej sahající do výšky asi 4 cm na teplotu 170 °C a nakynuté koblihy do něj opatrně vkládáme nakynutou stranou směrem dolů.Z každé strany smažíme asi 2 minuty dozlatova. Opatrně je poté vyjmeme na plech vystlaný papírovými ubrousky a necháme okapat a vychladnout.Po vychladnutí do nich uděláme z boku ostrým nožem díru a koblihy naplníme džemem či povidly za pomoci cukrářského sáčku.Naplněné koblihy pocukrujeme a podáváme.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 02.02.2024 17:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz