100 g krupicového cukru
500 ml mléka
1 karamelový pudink (v prášku)
250 g tvarohu z vaničky
100 g zakysané smetany
75 g dětských piškotů (podle potřeby)
130 ml uvařené a lehce oslazené silné černé kávy (podle potřeby)
Volitelně na povrch:
šlehačka
cukrářské čokoládové ozdoby
banány
Krupicový cukr dáme do rendlíku se silným dnem a necháme na nižším příkonu tepla bez míchání pozvolna rozpouštět. Ke konci rozpouštění už promícháme a následně zalijeme menším množstvím horkého mléka, které odebereme z už odměřeného množství. Pracujeme opatrně, po vlití mléko zpění a proto rendlík použijeme spíš trochu větší.Za občasného promíchání necháme karamel rozpustit, pak přidáme další část mléka a v té poslední rozmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání přidáme a cca 1 minutu pozvolna povaříme. Pudink překryjeme fólií a necháme vychladnout.Mezitím uvaříme trošku velmi silné kávy, kterou lehce osladíme a rovněž necháme zchladnout.Vychladlý pudink dáme do mísy, přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a prošleháme do hladké hmoty.Do pohárků či skleniček dáme na dno trošku krému, pak piškoty opravdu velmi krátce ponořené do kávy, opět krém, piškoty a nahoru krém. Vložíme na několik hodin do chladničky vychladit. Poháry se dají udělat i den předem.Před podáváním je dozdobíme podle svých představ a nebo necháme jen tak.
Poháry jsou krémové konzistence. Piškoty se nemusí nutně do kávy namáčet, pokud se bez kávové chuti obejdeme a poháry budeme připravovat třeba dětem. Ale bude trošku déle trvat, než zvláční.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 02.02.2024 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz