TopRecepty.cz

Skořicový "štrúdl"


Skořicový

Suroviny

1 balení kynutého těsta (plát)
3 lžíce jemného arašídového másla
1/2 hrnku skořicového cukru
1 vejce k potření
Poleva:
1 bílek
10 lžic moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžička škrobu

Postup

Těsto rozbalíme a rozvineme na plát. Arašídové máslo lehce rozehřejeme, ať se s ním lépe pracuje.Plát těsta potřeme rozehřátým arašídovým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme jako klasický štrúdl a přeložíme na plech vyložený pečicím papírem.Nůžkami pak štrúdl nastříháme a poskládáme cikcak. Celé potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 175 °C dozlatova.Suroviny na polevu smícháme do husté konzistence a jakmile je štrúdl upečený, ozdobíme jej vzniklou polevou.

autor Autor: toprecepty.cz
Datum vložení Datum vložení: 03.02.2024 08:23

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz