1 balení kynutého těsta (plát)
3 lžíce jemného arašídového másla
1/2 hrnku skořicového cukru
1 vejce k potření
Poleva:
1 bílek
10 lžic moučkového cukru
1 lžička citronové šťávy
1 lžička škrobu
Těsto rozbalíme a rozvineme na plát. Arašídové máslo lehce rozehřejeme, ať se s ním lépe pracuje.Plát těsta potřeme rozehřátým arašídovým máslem a posypeme skořicovým cukrem. Zarolujeme jako klasický štrúdl a přeložíme na plech vyložený pečicím papírem.Nůžkami pak štrúdl nastříháme a poskládáme cikcak. Celé potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme do trouby a pečeme na 175 °C dozlatova.Suroviny na polevu smícháme do husté konzistence a jakmile je štrúdl upečený, ozdobíme jej vzniklou polevou.
Autor: toprecepty.cz | |
Datum vložení: 03.02.2024 08:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz